L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó va defensar, ahir,que el primer any de quadripartit a Figueres ha permès començar «la transformació que la ciutat necessita».

L'alcaldessa va ressaltar el «treball en equip» dels quatre grups (ERC, PSC, Guanyem i Canvíem) i va defensar que s'ha fet «realitat un govern de canvi». Ho va fer en una valoració del primer any de mandat.

En la valoració va enumerar els reptes del Pla d'Ordenació Urbanística, el canvi de model productiu, l'impuls de Logis Empordà, l'escola Carme Guasch, el nou contracte de neteja o el nou serveis de parcs i jardins.

Entre els reptes de ciutat, l'alcaldessa també va esmentar la necessitat de redactar un pla director per definir quina ha de ser la Figueres dels pròxims anys.

Lladó no va passar per alt que aquests darrers dotze mesos han estat complexos, sobretot d'ençà de l'esclat de la pandèmia, i s'ha fixat com a prioritat «reactivar l'economia».

Davant de la sortida de l'epidèmia, Llado va ressaltar que l'objectiu és posar les persones al centre. Per això, va recordar que el pressupost del 2020 contempla més recursos per a Serveis Socials. «Ara més que mai és imprescindible remar conjuntament», va destacar.

Lladó va ressaltar l'aposta pel comerç, donant suport als establiments de Figueres, i va avançarque vol convertir la ciutat en una referència. També, impulsant el turisme amb el nou pla estratègic que ara fa pocs dies va presentar el govern.

Aquí, l'alcaldessa va recordar que les accions volen impulsar Figueres com la capital de l'Empordà, amb visites guiades i productes turístics que atreguin visitants de proximitat (persones amb segona residència a la Costa Brava Nord i també del sud de França).

Per últim, Lladó va explicar que un altre dels reptes que es presentarà pròximament és el pla director, que definirà les necessitats de la ciutat per tal de modernitzar-la els pròxims anys.