El tanatori de la funerària Vicens de Figueres va acollir, ahir al matí, la cerimònia de comiat de Lluís García de Pou Sabater, mort als 77 anys. Representava la quarta generació de l'empresa centenària García de Pou, puntera a l'Estat espanyol en la fabricació i subministrament de material per a l'hostaleria i la restauració i el parament de taula amb material d'un sol ús. Lluís Garcia de Pou residia a Garriguella i tenia dos fills, Emili i Anna, actuals gerents de la societat empordanesa.

L'empresa García de Pou va ser fundada l'any 1884 pel matrimoni format per Luis García, primer cap de l'estació de Figueres, i la seva esposa Francesca de Pou. Junts van crear un taller de bosses de paper que, amb el temps, va acabar derivant en una impremta tradicional. L'empresa va fer un gir radical als anys 60, quan va veure l'oportunitat d'oferir productes al creixent sector turístic de la Costa Brava. El 1974 es va traslladar de Figueres a Vila-sacra.

El seu creixement continuat va fer necessària una ampliació de la factoria que va acabar implantant-se a Ordis, on és des de 2002, on la companyia es dedica a convertir les grans bobines de paper que arriben a la planta en tovallons, mantells, rodals o bosses de paper.

García de Pou té unes tres-cents treballadors i als darrers anys ha obert centres a Madrid, Barcelona i Santa Cruz de Tenerife. El Cash&Carry de Madrid té 2.000 metres quadrats d'instal·lacions, on el professional de l'hosteleria pot escollir entre més de 6.000 productes diferents. El seu catàleg s'ha convertit en tot un esdeveniment.

Aproximadament el 40% de la seva facturació ja prové de les vendes a l'estranger, sobretot a França, mercat que representa el destí d'una quarta part de la seva producció. També venen a Portugal, Bèlgica, el Regne Unit i acaben d'obrir mercat al nord d'Itàlia. L'any 2018 va facturar 63 milions d'euros. L'any passat va anunciar una inversió de 30 milions d'euros.