02 de juliol de 2020
02.07.2020
Diari de Girona

Figueres tindrà un centre per atendre dones maltractades

És un dels tres nous Serveis d'Intervenció Especialitzada que la Generalitat obrirà el proper octubre

01.07.2020 | 23:45
Figueres tindrà un centre per atendre dones maltractades

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies obrirà un nou Servei d'Intervenció Especialitzada (SIE), que ofereix atenció integral durant el procés de recuperació i reparació a dones en situació de violència masclista i també als seus fills i filles a càrrec a Figueres al mes d'octubre. El Departament també obrirà dos centres més a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i Terrassa (Vallès Occidental). Amb l'obertura d'aquests tres nous serveis, es dupliquen en un any el nombre de recursos, passant de vuit SIEs a principis de 2019 a 16 a finals de 2020.

El SIE de Figueres atendrà totes les dones i els seus fills i filles de l'Alt Empordà i la Garrotxa. Entre aquest SIE i el que ja existeix a Salt cobriran la totalitat de la demarcació de Girona. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha explicat que aquesta és «una molt bona notícia per a la ciutat» ja que era una «prioritat» per tal de donar resposta a les dones en situació de violència masclista.

Actualment a Catalunya hi ha 13 SIEs. Al mes de febrer d'aquest any van entrar en funcionament cinc SIEs nous que es van afegir als vuit existents l'any 2019.

Des que va començar el 2020 els Serveis d'Intervenció Especialitzada han atès setmanalment una mitjana de 850 dones i 175 filles i fills i han realitzat més de 1.100 intervencions d'urgència.

L'accés a aquest servei es fa per iniciativa de les mateixes dones o a través de la xarxa d'atenció i recuperació integral per a dones en situació de violència.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit