Una forta tempesta acompanyada de calamarsa i vent va afectar ahir al migdia l'extrem sud de l'Alt Empordà. La intensitat de l'episodi meteorològic, que es va produir a un quart de tres, va fer caure diversos arbres i un d'ells va afectar una línia elèctrica de mitjana tensió. La companyia Endesa va rebre l'avís a les 14.18 h de l'incident, que va deixar sense llum veïns de Bàscara, Torroella de Fluvià, Ventalló i Saus, Camallera i Llampaies. A l'inici de la incidència hi va haver 2.000 abonats afectats.

El servei es va restablir temporalment mentre els tècnics de la companyia treballaven per reparar els danys i segons va informar Endesa es poden seguir produint petits talls intermitents mentre durin els treballs.

Desperfectes

Arran de la tempesta de curta durada, el trànsit per l'N-II a Bàscara va quedar interromput durant uns minuts, segons va explicat l'alcalde, Narcís Saurina, que va qualificar l'episodi de «mai vist». La visibilitat assegura que era molt limitada i que no anava més enllà d'uns 8 metres. La tempesta també va malmetre persianes i teulats de coberts i hivernacles.

El Servei Meteorològic de Catalunya tenia ahir activat l'avís per a perill moderat a la demarcació per intensitat de pluja.