Els vehicles no podran circular a la Rambla de Figueres els caps de setmana d'estiu. L'Ajuntament de Figueres tancarà el pas a partir del 17 de juliol fins el 13 de setembre amb l'objectiu "d'afavorir els desplaçaments a peu i dinamitzar l'activitat comercial i gastrònomica" de la ciutat. La mesura l'ha anunciat l'alcaldessa Agnès Lladó (ERC) i el regidor de Mobilitat, Xavier Amiel (Canviem), aquest dilluns, amb què també es pretén garantir el distanciament social en l'escenari post-covid. El trànsit de vehicles estarà prohibit des de les 3 de la tarda del divendres fins les 21 hores i de 9 hores a 21 hores dels dissabtes i diumenges. El quadripartit ha recuperat així el debat sobre la pacifiació del centre, que mai ha prosperat.

La pacifiació parcial de la Rambla, al centre neuràlgic de Figueres, s'implantarà en el període de "màxima afluència turística" i coincideix amb l'obertura i tancament del Museu Dalí, tot i que l'alcaldessa assegura que es tracta d'una mesura "independent" amb què es busca fomentar l'àrea de vianants, el transport públic i l'ús de bicicleta, la dinamització del centre amb actes i esdeveniments, així com els aparcaments dissuasius. Un cop finalitzada la mesura a principis de setembre, el consistori n'avaluar el resultat, amb la possibilitat d'estendre-ho en el temps o de repetir l'experiència.

"No volem posar les coses difícils a la gent" ha insistit el regidor Xavier Amiel, qui ha recordat que els veïns podran accedir-hi a través de la pilona automatitzada del carrer Nou.