Els sis grups que conformen l'Ajuntament de Figueres van signar ahir l'acord per al Pla de Reactivació econòmica de la ciutat. El Pla té com a objectiu la reactivació econòmica de Figueres davant l'impacte socioeconòmic que ha tingut la covid-19 a la ciutat. En el document es recull que l'impacte econòmic de la pandèmia oscil·larà entre 73,9 i 102,5 milions d'euros.

L'Ajuntament de Figueres, amb la col·laboració i consens dels diferents grups municipals i associacions de la ciutat, ha treballat en el disseny i posada en marxa d'un conjunt de 78 mesures que conformen el Pla reactivació econòmica de Figueres, 30 de les quals ja es van presentar i començar a posar en marxa el passat mes de maig.

L'objectiu principal del pla de xoc és pal·liar els efectes del covid-19, recuperar l'activitat empresarial, comercial i ocupacional del municipi el més aviat possible i de forma sostenible. A més, també vol millorar la qualitat de vida dels ciutadans i evitar situacions d'exclusió social i pobresa. «Ningú pot quedar enrere com a conseqüència d'aquesta crisi i cal treballar especialment per evitar l'escletxa digital», defensa el consistori.

Suport empresarial

Una de les prioritats del pla és donar suport a les empreses del territori com a generadores d'activitat econòmica i d'ocupació. El pla de reactivació econòmica també contempla que cal avançar cap a un canvi de model productiu, impulsant nous sectors econòmics generadors d'ocupació de qualitat (logística, salut, TIC), reduint la dependència actual del sector serveis i donar suport als comerços.