Els Bombers van rescatar diumenge a la tarda una banyista, una menor de 15 anys, del riu Muga, a les gorgues d'Albanyà.

La nena, que patia hipotèrmia, va ser traslladada en ambulància a l'hospital.

El rescat es va portar a terme pels volts de les tres de la tarda en un punt de les gorgues, al riu Muga.

Segona ha explicat l'alcalde, Joan Fàbregas, era una de les dues filles d'un matrimoni hondureny.

Quan es trobaven a l'altura del mas Farrés, van decidir baixar cap al riu. "És de mal baixar, va patinar i va caure dins el gorg però no sabia nedar", ha relatat l'alcalde.

La germana es va posar a cridar. "Un grup de nois que hi havia a la zona es van tirar a l'aigua i la van treure, mentre la resta de persones que hi havia an activr el 112".

Un dels nois, Ricard Sitjà, ha explicat que marxaven de la zona on volien practicar trekking aquàtic quan es van trobar la situació. Els primers en tirar-se a l'aigua van ser l'Albert Alquezar i en Ricard Mèrida. Els dos van reanimar-la més tard. Dos nois més ja l'estaven buscant. Sitjà, que anava al final del grup, també es va llançar a l'aigua, "a la part que semblava més profunda, amb els ulls oberts i intentant de palpar o veure alguna cosa". Va ser llavors quan a "quatre metres de profunditat vaig veure el biquini rosa de la noia i tot seguit el cos immòbil l fons del riu". La va treure i a la superfície, amb l'ajuda de l'Albert i en Ricard la van dur a terra. El primer li va practicar la reanimació fins a quatre cops, fins que va recuperar el coneixement. "Mentrestant, les altres persones del grup van aconseguir tovalloles seques per abrigar la noia".

Van intentar mantenir la noia desperta. Els va dir que era de Galícia.

Al lloc s'hi van desplaçar unitats de Bombers, del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i submarinistes. En arribar al lloc, segons Bombers, la jove tenia mig cos fora de l'aigua. Els joves expliquen que van ajudar els equips per acabar de treure-la.

Va caldre fer maniobres amb una grua i posteriorment evacuar-la en helicòpter fins al punt on podia arribar l'ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Van treure la noia agafada per un bomber amb una corda amb l'helicòpter fins a l'ambulància.

La jove patia hipotèrmia i va ser traslladada a l'hospital.

L'alcalde ha posat de manifest que el fet que aquest any no hi hagi vehicles estacionats a les psites forestals va facilitar molt la feina als equips d'emergència que potser haguessin tingut dificultats per arribar-hi.