14 de juliol de 2020
14.07.2020
Diari de Girona

Urbanisme valida el pla de Sant Pere de Rodes, que permet una hostatgeria

Permetrà regularitzar els usos complementaris al conjunt monumental · La Comissió en va frenar l'execució per mancances detectades

13.07.2020 | 23:52
El monestir de Sant Pere de Rodes, al Port de la Selva

La Comissió Territorial d'Urbanisme de Girona ha donat conformitat el pla especial urbanístic de Sant Pere de Rodes, amb què es regulen els usos complementaris al conjunt monumental i museístic de la muntanya, al terme municipal del Port de la Selva. El pla ha vist la llum des que es va iniciar el procés l'any 2011, tal com recorda l'alcalde Josep Maria Cervera, i després que la seva execució quedés suspesa el juny del 2018, quan la comissió va decidir condicionar-la a l'esmena d'algunes mancances detectades.

El pla especial permetrà ordenar l'àmbit i regularitzar els usos complementaris al conjunt monumental i museístic visitable de la muntanya de Sant Pere de Rodes, com són els d'aparcament, administratiu, hostatgeria, bar restaurant, petit comerç, i habitatge unifamiliar adscrit al museu. També permetrà definir les infraestructures necessàries per disposar de serveis tècnics de protecció d'incendis, de subministrament d'aigua potable i energia, de depuració d'aigües residuals i de comunicacions.

L'alcalde del Port de la Selva explica que fins ara, per qualseol canvi, com podria ser a la zona d'aparcament, havien d'obrir un nou procediment. Amb el pla especial, això ja no caldrà, ja que hi queden regulats els usos. «La Generalitat ens tramitava activitat per activitat i nosaltres crèiem que la figura havia de ser aquest pla especial», subratlla Cervera. El procés es va iniciar ara fa nou anys.

El conjunt afectat comprèn una finca de 38,4 hectàrees, propietat de la Generalitat, situada al Paratge Natural d'Interès Nacional de la Serra de Rodes, amb accés des de la carretera GIP-6041.

L'àmbit inclou tant el conjunt monumental del Monestir de Sant Pere de Rodes, declarat Bé Cultural d'Interès Nacional, i el seu entorn de protecció comú amb l'església de Santa Helena i el poblat de la Santa Creu de Rodes, i el castell de Sant Salvador.

Compliment de les esmenes

L'execució estava suspesa des del juny del 2018, quan la comissió va decidir condicionar-la a l'esmena d'algunes objeccions. Un cop presentada la proposta, s'ha comprovat que dona compliment a les observacions efectuades fa dos anys i que és coherent amb l'entorn i amb el planejament vigent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook