15 de juliol de 2020
15.07.2020
Diari de Girona

Roses retira 37 vehicles abandonats al carrer i Figueres n'identifica 60

Els dos ajuntaments remarquen que amb l'operació guanyaran places d'estacionament

15.07.2020 | 13:42
La Policia Local i el regidor de Seguretat de Roses durant la identificació de vehicles abandonats

La Guàrdia Urbana de Figueres ha començat a identificar els vehicles abandonats a la via pública i ja en porta seixanta.. Es tracta de vehicles que fa temps que estan abandonats i no es mouen del mateix lloc. Se'ls identifica amb un adhesiu i se'ls notifica que tenen un mes per retirar-lo. Si no es mouen durant aquest període de temps, els Serveis Municipals els retiren i els traslladen al dipòsit municipal.  A Roses, la Policia Local ja va començar a fer-ho a principis d'any i n'han pogut retirar 37 des d'aleshores. 

Figueres continuarà amb la identificació dels vehicles durant les properes dues setmanes. El vicealcalde, Pere Casellas, ha explicat que  "era necessari ordenar aquests vehicles que ocupen la via pública i molts d'ells estan abandonats. Amb aquesta actuació contundent retirarem vehicles en desús de la calçada i guanyarem places d'aparcament pels residents i visitants".

Inspeccions periòdiques

En el cas de Roses, la detecció i retirada de vehicles abandonats al carrer o espais públics de la població, es fa possible gràcies a les inspeccions periòdiques que la Policia Local realitza, que també actua a requeriment dels veïns que denuncien els casos en què un vehicle es manté molt temps estacionat en un mateix indret i amb clars signes d'abandonament.

L'Ajuntament recorda que la sanció que s'imposa als titulars per l'abandonament de vehicles és de 200€, import al qual cal sumar el cost del servei de grua necessari per a la seva retirada. Un cop traslladat al dipòsit municipal, en cas de voler recuperar el vehicle, cal també abonar un suplement per cada dia que aquest ha passat al dipòsit. En cas de no ser reclamat, la Policia Local comunica el cas al Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament per a la seva declaració com a residu i el seu posterior desballestament.

El regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Joan Plana, destaca la perillositat i conseqüències d'aquest tipus de comportaments: "l'abandonament de vehicles a la via publica és una irresponsabilitat que suposa problemes de seguretat, contaminació i, a més, redueix les places d'estacionament. És un comportament que hem d'evitar i des de la regidoria de Seguretat Ciutadana treballem per conscienciar a la gent, retirar tots els cotxes de la via pública i, al mateix temps, sancionar els casos que detectem."
 
 

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit