L'Ajuntament de Figueres ha enviat un requeriment a la nova empresa encarregada del manteniment del verd urbà de la ciutat perquè respecti les condicions laborals dels treballadors subrogats. L'UTE Serveis Integrals de Finques Urbanes SL i Brócoli SL ha aplicat a la plantilla un conveni d'abast estatal que rebaixa sensiblement les retribucions dels treballadors. Segons fonts sindicals, no se'ls apliquen antiguitat ni plusos, la qual cosa fa que el salari sigui substancialment inferior.

El servei del manteniment de parcs i jardins de Figueres va passar a mans de l'UTE el passat 15 de juny. En aquest mes, els treballadors han alertat que s'estan incomplint les condicionals laborals de la subrogació i per això l'Ajuntament de Figueres requerirà «d'immediat» la nova concessionària perquè respecti les condicions previstes en el concurs «especialment pel que fa a les condicions salarials i socials dels treballadors». A més, tampoc respecta el traspàs dels delegats sindicals dels treballadors.

La regidora de Serveis urbans, Sònia Trilla, s'ha reunit amb els treballadors en diverses ocasions, en una de les quals acompanyada d'un assessor jurídic de l'Ajuntament que ha confirmat l'obligació de la UTE BRÓCOLI de respectar els drets dels treballadors. Segons l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el govern «sempre defensarà» els drets laborals dels treballadors i el «compliment» dels contractes.

4,6 milions en dos anys

L'anterior govern va iniciar el procediment d'externaltizació del servei del manteniment del verd urbà, que es va adjudicar a la Unió Temporal d'Empreses (UTE) Serveis Interals de Finques Urbanes i Brócoli per un període de dos anys i un cost total de 4,6 milions, que implica 2,3 milions anuals. Havia d'entrar en funcionament a l'abril, però durant l'estat d'alarma es va congelar el traspàs i es va reprendre el mes de juny. Fins aleshores el servei el prestava Fisersa-Ecoserveis.