18 de juliol de 2020
18.07.2020
Diari de Girona

Vilafant impulsa una campanya de voluntaris per netejar l'entorn

L'Ajuntament ha detectat deixalles en espais públics resultat de l'incivisme o arrossegats pel vent

18.07.2020 | 01:12
Vilafant impulsa una campanya de voluntaris per netejar l'entorn

L'Ajuntament de Vilafant ha posat en marxa aquest juliol una campanya de voluntariat ambiental per a implicar la ciutadania en la conservació de l'entorn natural. La iniciativa du per lema «Suma't a tenir un Vilafant + net» i consisteix a incentivar que els veïns i veïnes aprofitin els moments de passeig per recollir aquelles deixalles que es puguin trobar a l'espai públic, i poder-les llençar al contenidor més proper.

L'Ajuntament ha detectat la presència de deixalles, l'origen dels quals és de difícil previsió: de vegades són producte de la tramuntana, i d'altres fruït d'actituds incíviques.La campanya 'Suma't a tenir un Vilafant + net' busca implicar la ciutadania per posar límit a aquesta problemàtica.

La iniciativa se suma a les tasques regulars de neteja i manteniment que realitza l'Ajuntament de Vilafant, i a l'aplicatiu Línia verda, amb el qual els veïns i veïnes poden comunicar-se telemàticament amb l'Ajuntament per notificar incidències i actuar de forma immediata.


Inscripció i equip

El voluntariat que vulgui sumar-se a la campanya s'ha de dirigir a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament (OMAC), on podran registrar-se com a voluntaris ambientals i se'ls hi facilitarà una armilla identificativa i una bossa de la campanya. En cas que el voluntari es trobi amb un gran abocament o un residu perillós, haurà d'avisar l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook