L'Ajuntament de Castelló d'Empúries rebaixa un 25% l'entrada a museus una vegada adquirida una entrada. Es tracta d'una campanya que pretén promoure i alhora fer més accessible la visita als tres museus castellonins.

Castelló d'Empúries té tres museus que permeten conèixer la seva història a més d'un ric patrimoni històric que fa que la visita sigui una aturada indispensable.

A la Basílica, paradigma del gòtic mediterrani, la visita permet contemplar les singulars fonts baptismals, el notable retaule major d'alabastre del segle XV, dos sarcòfags comtals i vitralls gòtics, el retaule dels Dolors del segle XVIII, l'orgue del segle XIX i molts altres elements d'interès.

La cúria-presó medieval ocupa una edificació gòtica del segle XIV que integrava la cúria, seu del tribunal de justícia, i la presó. S'hi explica la història medieval de la vila, del call jueu i de l'antic comtat d'Empúries, i la visita permet contemplar els grafits fets per les persones que hi van estar empresonades.

El tercer museu és l'Ecomuseu-Farinera, on es conserva i es difon el patrimoni industrial fariner de la vila, testimoni d'una activitat que es desenvolupa des de l'època medieval en un edifici transformat en farinera al segle XIX.