Els camins rurals de Requesens que el mes de març van ser tancats al trànsit rodat i de persones s'han reobert després de la pressió per part de dues entitats i de cinc ajuntaments. Els vials es consideren importants per connectar aquesta zona.

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, ha confirmat que s'ha acordat i ja estan oberts.

La Jonquera, Cantallops, Sant Climent Sescebes, Espolla i Mollet de Peralada van acordar en una reunió conjunta parlar amb la propietat per tal d'instar a la reobertura. Prèviament havien denunciat el tancament l'entitat Salvem l'Empordà i el Centre Excursionista Empordanès.

Els municipis consideren que els camins han de poder ser transitats per persones i vehicles. Els camins comuniquen aquests pobles amb Requesens, situat al Paratge Natural de l'Albera.

Van aparèixer tancats amb arbrets tombats i cadenats a les tanques que impedeixen el pas de bestiar durant l'estat d'alarma. Però els camins, un cop aixecat l'estat d'alarma, seguien bloquejats, tal com van denunciar les entitats.

Els alcaldes consideren que són d'ús públic i que «en cap cas» es poden tancar. Així ho deia l'alcalde de Cantallops, Joan Sabartés.

El tema afectat tot l'entorn perquè és un lloc d'interès, un reclam, afegia l'alcaldessa de Sant Climent Sescebes, Olga Carbonell. Els cinc municipis tenen amb Requesens vincles socials i històrics i alguns encara hi celebren processons anualment.