L'Ajuntament de Roses ha instal·lat deu minideixalleries distribuïdes al llarg del nucli i urbanitzacions del terme municipal, on poden dipositar residus sòlids de petit format i consumibles domèstics, sense necessitat de traslladar-se a les instal·lacions de la deixalleria situada a la carretera de les Arenes.

La instal·lació dels 10 punts urbans de recollida es va iniciar ahir dimarts com un nou servei de suport al reciclatge de petits materials, que resulti més còmode i proper a la ciutadania. Les estacions de recollida, de petites dimensions, permeten el dipòsit dels següents materials: piles, bateries de mòbil, CDs-DVDs, telèfons mòbils, cartutxos d'impressora i bombetes, tant de baix consum com convencionals i halògens.

El cost, tant de la instal·lació com del manteniment i gestió de les 10 miniestacions, anirà a càrrec de FCC, concessionària del servei de neteja al municipi, d'acord amb el contracte signat amb l'Ajuntament de Roses. L'empresa s'encarregarà també del transport de les fraccions recollides fins a la deixalleria municipal per al seu tractament i reciclatge.

Punts estratègics

Els punts de recollida han estat distribuïts estratègicament per donar servei a les diferents àrees i urbanitzacions del municipi on es concentra el major nombre de població al llarg de tot l'any.