L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) invertirà 2,4 milions a l'Alt Empordà. La major inversió, d'un milió d'euros, es destinarà a la connexió dels municipis del Port de la Selva i la Selva de Mar a la xarxa de l'embassament de Darnius. Es tracta d'una de les mesures que es va decidir després dels llargs períodes de sequera. També es faran millores a l'embassament de Portbou.

Aquesta actuació al Port de la Selva resoldrà la vulnerabilitat de l'abastament d'aigua a la zona, que fins ara capta l'aigua de pous i que pateix problemes de garantia durant períodes de sequera.

La resta d'actuacions que beneficiaran la comarca són l'abastament d'aigua des del peu de presa del pantà de Darnius Boadella fins al dipòsit municipal de Darnius (500.000 euros); l'adequació de la presa de Portbou (prop de 384.000 euros); la planta d'eliminació de nitrats de Saus (271.440 euros); les millores d'Agullana en la captació i el pretractament de la cascada d'en Rabassa (prop de 25.000 euros articulats a través de dos ajuts); la rehabilitació del pou vell de Garrigàs (més de 20.280 euros); la rehabilitació del pou d'Escoles a Camllera (17.600 euros); i la rehabilitació del pou Ametllers a Pont de Molins (164.350 euros).

Amb aquesta nova línia d'ajuts, l'Agència Catalana de l'Aigua està destinant entre 2016 i 2020 un total de 65 MEUR en subvencions per a millorar l'abastament d'aigua als ens locals.