01 de agost de 2020
01.08.2020
Diari de Girona

El Consell aplicarà un nou model de recollida de deixalles

Els alcaldes donen llum verda al Pla Estratègic que preveu el porta a porta o contenidors amb targeta

31.07.2020 | 23:52
Un punt de recollida de residus a la comarca.

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà té previst apliar un nou model de recollida de deixalles a les poblacions que dona servei. Els alcaldes han donat llum verda al Pla Estratègic que s'haurà d'aprovar en un ple del Consell Comarcal i que planteja qüestions com la possibilitat d'escollir el porta a porta, contenidors amb targeta o un sistema mixt.

El Consell Comarcal ha redactat el nou pla basant-se en una diagnosi exhaustiva fruit d'un procés participatiu al qual van participar tots els municipis de la comarca. Els municipis es podran adherir al sistema de recollida conjunta.

Actualment 63 municipis tenen delegada la recollida selectiva de paper, vidre i envasos al Consell Comarcal, 28 deixalleries formen part de la Xarxa comarcal de deixalleries i tenen delegat el servei de recollida de residus especials, 10 municipis tenen delegada la recollida de fracció orgànica, 7 municipis tenen delegada la recollida de fracció resta i 50 municipis tenen la prestació de servei d'implantació i seguiment de compostatge casolà.

El pla estableix tres models de gestió: el model de recollida porta a porta, el model de recollida amb contenidors d'obertura amb targeta i un model mixt.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook