El secretari de Salut Pública de Catalunya, Josep Maria Argimon «gràcies a les accions en els territoris amb una major incidència de casos». Concretament, va afirmar que a l'Alt EmpordàTot i això, va admetre que el percentatge de proves PCR encara és molt alt i «hem de seguir insistint en les mesures per evitar el contagi».

Argimon també va explicar que aquest cap de setmana hi havia hagut «una confusió» sobre les noves mesures «més flexibles» que s'aplicarien a la comarca. Va explicar que són les mateixes que s'apliquen a l'àrea metropolitana de Barcelona però són diferents que les del Segrià ja que la situació és molt «diferent». «No parlem de tancar locals sinó de limitar els aforaments», va detallar.

També va dir que Figueres segueix «el mateix patró» que l'Alt Empordà tot i que el risc de rebrot és més alt. Quant a Vilafant, va admetre que hi ha «un ball de xifres constant, tenint en compte que és un municipi petit i quan es detecta algun cas, els paràmetres varien molt».

Finalment, Argimon va remarcar que la feina i l'esforç «ben fet» ara comença a deixar les primeres evidències. Malgrat tot, l'atenció també està centrada en les zones ubicades a la segona corona metropolitana. És per això que aquesta setmana es posarà en marxa de manera conjunta amb els ajuntaments i el sistema sanitari cribratges massius en els territoris de Sabadell, Terrassa i Ripollet. Segons va explicar Josep Maria Argimon, secretari de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, es tracta d'una «estratègia diferent, perquè no és només pensar en mesures, sinó començar una estratègia molt més proactiva».

Pel que fa al Vallès Oriental i al Vallès Occidental, els cribratges massius tenen un antecedent que es va fer a petita escala a Granollers. Es tracta d'accions intenses, quirúrgiques, amb l'objectiu de tallar les cadenes de contagi. Es començarà per Ripollet i s'espera que es puguin fer uns 2.000 tests de dijous a dissabte.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus