Figueres és la ciutat de més de 20.000 habitants no costanera de la província de Girona on més es redueixen els delictes durant el segon trimestre, sosté l'Ajuntament en base a l'estadística de criminalitat publicada pel Ministeri de l'Interior, ahir. Així, a la capital alt-empordanesa els delictes es redueixen un 24,4% si es compara amb les dades del mateix període de l'any passat. El consistori remarca que s'han reduït molt més que altres ciutats on la mitjana és d'entre el 5 i el 17%.

Pel que fa a la tipologia de delictes, els robatoris als domicilis han disminuït un 48,5%, els robatoris amb violència i intimidació, un 40,5%, els robatoris de vehicles un 50% i el tràfic de drogues, un 45,8%.

El balanç trimestral coincideix amb part del confinament a causa de la pandèmia de la covid-19 però les xifres a la ciutat de Figueres son més positives que a la resta de ciutats a la província, destaquen des de l'Ajuntament.

De mitjana, a les ciutats de més de 20.000 habitants no costaneres, els delictes es redueixen entre un 5 i un 17%, mentre que a Figueres, es redueixen un 24,4%.

És el tercer trimestre consecutiu que es redueixen els delictes a Figueres.

Per al regidor de seguretat Pere Casellas «tot i el confinament, hem reduït els delictes molt més que altres ciutats i continuarem treballant per reduir-los encara més».