La Guàrdia Civil

El cos policials ja ha intervingut més de 5.300 objectes falsificats a la província des de principis d'any, que estan valorats en més de 770.000 euros.

L'actuació policial de la Jonquera es va realitzar el 23 de juliol en un local comercial de la població perquè els agents sospitaven que s'estaven exposant a la venda objectes de diverses marques comercials d'alt presitgi i suposadament eren falsificacions.

L'Oficina d'Anàlisi Fiscal de la Guàrdia Civil de Girona, va tenir coneixement dels fets a través de les denúncies presentades per diferents pèrits de les marques comercials de reconegut prestigi.

Agents de l'Oficina d'Anàlisi Fiscal van inspeccionar acompanyats dels diferents perits el 23 de juliol el local comercial i van veure que hi havia diferents articles (bosses, sabatilles, polos, rellotges, entre altres) de diferents marques de prestigi. Entre aquestes hi havia objectes de les marques Rolex, Nike, Tommy Hilfiger, Yves Saint Laurent entre altres.

Els pèrits van certificar que es tractava de gènere falsificat i els agents van procedir a la seva confiscació.

En total van decomissar 2.230 articles, valorats en 393.000 euros.

Els agents a més, van instruir diligències per un suposat delicte contra la propietat industrial, que van ser remeses al jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Figueres.