La Guàrdia Civil i la Policia Nacional han desarticulat una banda que enviava Guàrdia CivilPolicia Nacionalmarihuana Ambdós cossos han portat a terme l'operació de forma conjunta ja que primer investigaven el grup criminal cadascun per la seva banda però al maig van interceptar un camió a la Jonquera amb 109 quilos de droga que va fer unir esforços i van crear un equip conjunt.

L'organització estava assentada Sant Quirze de Vallès i distribuïa la droga a la resta d'Europa. Utilitzava una empresa d'envasat d'aigua de l'aixeta com a pantalla per ocultar l'activitat criminal.

Els dos cossos policials han arrestat tres persones, entre les quals es troben els dos màxims responsables de l'organització a Espanya. Se'ls acusa de presumptes autors d'un delicte de pertinença a organització criminal i tràfic d'estupefaents.

Tot va començar el 21 de maig quan la policia va interceptar un camió a la Jonquera amb destinació a Alemanya. A la càrrega li van trobar 109 quilos de marihuanaperfectament precintats i envasats al buit. Els agents van trobar els paquets de droga en la part més interior de palets entre ampolles d'una determinada marca d'aigua. Els ocultaven així per poder passar desapercebuts davant d'una possible inspecció. Com a resultat de la troballa, van arrestar el xofer del camió, un romanès.

Seguint el rastre, la policia va poder determinar que darrere del carregament hi podia haver els amos d'una empresa d'envasat d'aigua de Sant Quirze del Vallès. Els agents van descobrir que l'empresa no era més que un engany. El suposat producte que exportaven a altres països no era més que aigua corrent de l'aixeta, que filtraven per extreure-li el clor i després l'envasaven i etiquetaven a nom la seva marca comercial. S'encarregaven d'ocultar la droga ben endins en els palets perquè no es pogués veure. A Sant Quirze, la policia va detenir dos ciutadans espanyols pels fets.