El pressupost del Carnaval de Roses 2021 es destinarà a ampliar la dotació de l'Àrea d'Acció Social. La decisió presa la setmana passada pel Consell del Carnaval de Roses d'anul·lar la celebració del Carnaval 2021 a la població, ha possibilitat que l'Ajuntament comenci a planificar a què es destinarà durant el proper exercici el pressupost assignat anualment a la celebració del carnestoltes, dotat amb una partida d'uns 125.000€. L'Àrea d'Acció Social de l'Ajuntament serà la destinatària d'aquest pressupost extra, que emprarà per afrontar les necessitats socials i econòmiques provocades per la pandèmia de la Covid-19 al municipi.

En el moment actual, l'Ajuntament de Roses es troba en fase d'estudi i elaboració del pressupost 2021, per la qual cosa la notícia sobre l'anul·lació de la celebració del Carnaval del proper any, ha permès que l'equip de govern pugui ara redireccionar el pressupost destinat a aquesta festa a atendre altres serveis.

La decisió ha estat ràpida i unànime, i els prop de 125.000 € que s'inverteixen en el Carnaval (exceptuant una petita part que podria reservar-se per a la realització d'alguna activitat si l'evolució de la Covid ho permet), es destinaran el proper exercici a l'Àrea d'Acció Social. Enguany, ja han estat diversos els serveis i partides que el consistori ha hagut d'incrementar en aquest àmbit, com ara l'aportació extra de 15.000 € al Centre de Distribució d'Aliments o la dotació de 50.000€ complementaris a l'aplicació destinada a prestacions d'urgència social.

Per aquest motiu, tots els recursos econòmics que deixin de dedicar-se a l'edició del Carnaval 2021, es dedicaran a fer front a necessitats socials de veïns i veïnes del municipi i a mitigar les conseqüències del coronavirus.