Junts per Figueres ha presentat una moció contra l'ocupació que es debatrà en el proper ple de setembre. En el document proposen crear un servei municipal d'Emergència Habitacional i redactar un pla per actuar en els casos d'ocupacions d'immobles.

En l'escrit recorden que l'últim estudi fet xifra en 126 els habitatges ocupats de forma irregular a la ciutat i el dret a accedir a un habitatge digne. Però subratllenq ue les ocupacions vulneren el dret fonamental de la propeitat privada. Junts assegura que l'ocupació d'habitatges s'ha convertit en un problema «social, convivencial i de seguretat» a Figueres i demanen establir d'«urgència» mecanismes que garantenixin el dret a un habitatge digne però també el dret a la propietat privada.

Proposen fomentar la rehabilitació d'habitatges en mal estat perquè puguin ser posats a lloguer sancionar els grans tenidors amb habitatges buits i garantir les condicions adequades de conservacio dels immobles de la ciutat; instar l'Agència de l'Habitatge de Catalunya a què ampliï el parc d'habitatge públic i demanar al Congrés un canvi legislatiu.

La moció l'han presentat després que el 9 d'agost s'incendiés una casa ocupada al carrer Oliva i d'unes polèmiques declaracions del regidor d'Habitatge, José Castellón, amb una imatge on es llegia «els ocupes no són delinqüents» i que va ser fortament criticada a xarxes socials.