L'entitat ecologista IAEDEN-Salvem l'Empordà i el Fòrum l'Escala-Empúries han recollit 1.500 firmes contra el projecte d'aeròdrom a l'Escala que ahir va presentar a l'Ajuntament del municipi per a què les remeti a la Generalitat, que és qui té el projecte en estudi. El manifest demana la retirada del projecte, que vol ubicar la infraestructura entre el Camp dels Pilans i Viladamat, perquè consideren que se situa en una àrea no urbanitzable d'interès agrari i paisatgístic que «cal conservar».

A més, les entitats opositores recorden que l'Escala forma part del Parc Natural del Montgrí, Baix Ter i Illes Medes «La conservació dels espais naturals són garantia de benestar, salut, funcionalitat ecològica i futur», argumenta el manifest i lamenten que en plena crisi climàtica es plantegi una infraestructura com un aeròdrom en comptes d'apostar per projectes sostenibles.

Els ecologistes recorden que a quatre quilòmetres, a Viladamat, ja hi ha un aeròdrom. Consideren que el servei està garantit i que no cal seguir ocupant el territori «de manera insostenible» amb nous equipaments d'aquesta tipologia. Així mateix, asseguren que el projecte incidirà en la contaminació acústica de la zona.

Informe desfavorable

El projecte està en fase de consultes prèvies a l'avaluació ambiental i l'Ajuntament ja ha emès un informe on desaconsella la iniciativa i alerta que es projecta entre els parcs naturals del Montgrí i dels Aiguamolls.

Segons havia explicat anteriorment el regidor d'Urbanisme, Josep Bofill, creuen que l'aeròdrom «no s'escau en aquest lloc». Bofill havia concretat en el darrer ple municipal que el projecte és viable urbanísticament, però hi ha circumstàncies a l'entorn que podrien suposar un entrebanc.

L'IAEDEN-Salvem l'Empordà i el Fòrum l'Escala Empúries han engegat una campanya en contra de la construcció de l'aeròdrom a l'Escala. El dissabte 15 d'agost van iniciar la recollida de signatures, coincidint amb una xerrada informativa sobre el projecte i des d'aleshores n'han reunit 1.500.