El monestir de Sant Pere de Rodes i la Canònica de Vilabertran ampliaran fins a mitjans de setembre la seva programació d'estiu perquè han registrat una elevada demanda els darrers mesos que han deixat desenes de persones en llista d'espera.

Les activitats han tingut un públic d'un turisme de proximitat. Han participat d'actes amb aforament reduït respecte a altres anys a causa de les mesures sanitàries aplicades arran de la covid-19.

Sant Pere de Rodes allargarà la programació amb les visites guiades en català durant els caps de setmana i les activitats Mrs Stone i els tresors de Sant Pere de Rodes (dimarts); Clandestins: nova Nit de Vins a Sant Pere de Rodes (dijous) i Furtius i exploradors a Sant Pere de Rodes (divendres).

El passat més clandestí del monestir és el fil conductor, amb propostes inèdites i per a tots els públics que permeten descobrir les històries relacionades amb el moment en què els monjos van abandonar el conjunt monumental, el 1798.

En el cas de la canònica de Vilabertran, es programen noves sessions de la nova activitat Un brindis pels nuvis! Nit de vins a la Canònica de Vilabertran, que se celebra els dimarts i que permet conèixer un esdeveniment excepcional que va tenir lloc en aquest espai l'any 1295: el casament de Blanca de Nàpols i el rei Jaume el Just.

Les activitats del setembre a Sant Pere de Rodes i Vilabertran seran a les set de la tarda. Les activitats vinculades al vi en els dos conjunts monumentals es realitzen amb la col·laboració del Consell Regulador de la DO Empordà.