Roses ha iniciat la renovació dels contenidors amb la substitució, de moment, de 432 contenidors de rebuig. Aquesta actuació respon al nou contracte del Servei de recollida i transport dels residus sòlids urbans, neteja viària i de platges i gestió de la deixalleria municipal subscrit entre l'Ajuntament de Roses i l'empresa FCC Medio Ambiente SA, vigent des del passat 1 de març, i prosseguirà amb la renovació de tota la xarxa de contenidors de la població, amb un total de 1.475 unitats noves.

Els contenidors amb els quals s'ha iniciat el projecte de renovació són els corresponents a la fracció resta o de rebuig, és a dir, els de color verd fosc existents fins ara. Els nous contenidors són de color gris, tenen una capacitat de 1.100 litres, disposen de tapa corba amb sobreportella i càrrega posterior.

El procés per adjudicar el nou servei de recollida de residus ha estat llarg , han calgut dos anys i ho ha hagut de resoldre el Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Des de fa més de deu anys prestava el servei, Rosesnet, una societat mixta, amb capital públic i privat. L'envelliment de la maquinària requeria d'una forta inversió i la nova empresa haurà de renovar la maquinària.