Els veïns de l'Escala amb un nou carnet cultural, entre el 15 de setembre i el 31 de març. El document, impulsat per l'Ajuntament de l'Escala i el Museu d'Arqueologica de Catalunya (MAC) permetrà l'entrada de franc a l'Alfolí-Museu de l'Escala, Museu de l'Anxova i de la Sal i al MAC-Empúries amb l'objectiu d'incentivar la visita dels veïns als tres museus.

Per accedir a aquest carnet només cal estar empadronat a l'Escala i dur el document d'identitat a l'Oficina de Turisme, que lliurarà el carnet cultural de l'Escala, que dona accés als museus, de forma gratuïta i tantes vegades com es desitgi.

La iniciativa es va presentar ahir en un acte en què hi va participar l'alcalde de l'Escala, Víctor Puga, el director de l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural, Josep Manuel Rueda, i el director del Museu d'Arqueologia de Catalunya, Jusèp Boya. L'acció forma part de l'acord marc de col·laboració existent entre el Departament de Cultura i l'Ajuntament de l'Escala per reforçar les actuacions culturals a Empúries i al municipi.

Incentiu cultural

L'alcalde ha destacat que el nou carnet cultural forma part de l'«objectiu estratègic» de l'Escala de preservació del patrimoni, així com la voluntat que esdevingui un incentiu perquè la població conegui els equipaments culturals del municipi i la seva història.

Per la seva banda, el director del MAC ha subratllat que un dels objectius de l'entitat és el d'«estrènyer lligams de col·laboració amb els ajuntaments» i promoure la seva visita. El carnet cultural de l'Escala s'emmarca en el pla estratègic MAC 2025.