Un submarinista de 50 anys va morir aquest dimecres a la tarda a la cala Montgó de l'Escala quan es trobava fent una immersió, segons han confirmat fonts de Protecció Civil. L'home, de nacionalista francesa, es va començar a trobar malament i va ser traslladat fins la platja, on els serveis sanitaris van intentar reanimar-lo sense èxit. Es dona el cas que ahir al migdia es va produir un altre incident amb un segon submarinista d'uns seixanta anys a la zona del Port de l'Escala. En aquest cas, segons ha informat Protecció Civil, els serveis sanitaris li van donar l'alta allà mateix.

Els serveis d'emergència van rebre l'avís del primer dels accidents aquest dimecres a les 16.53 hores i fins a cala Montgó s'hi van desplaçar dotacions dels Mossos d'Esquadra, Policia Local,Guàrdia Civil, Bombers i tres dotacions del SEM, una d'aquestes amb un helicòpter medicalitzat. En el rescat hi va participar el Grup Especial d'Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil.

L'home estava fent una immersió amb un club de busseig i va començar a notar malestar quan es trobava a una profunditat d'entre 4 i 5 metres, segons han explicat fonts de la Guàrdia Civil. Precisament en tractar-se de poca profunditat, el cos policial descarta que la mort es produís per no haver fet correctament la descompressió i el cas s'està investigant.

Segons ha confirmat Protecció Civil, en el moment de l'incident onejava la bandera verda i la platja estava vigilada. La víctima va ser traslladada fins la sorra, on va aterrar un helicòpter medicalitzat, però les tasques de reanimació no van aconseguir salvar-li la vida.

Per altra banda, ahir es va produir un altre incident a les 13.40 hores, quan un submarinista d'uns seixanta anys va necessitar l'atenció del SEM a la zona del Port. Finalment tot hauria quedat en un ensurt i va rebre l'alta allà mateix, segons ha informat Protecció Civil.

15 víctimes mortals

Amb la darrera víctima mortal d'aquest dimecres ja són 15 les persones que han perdut la vida a la Costa Brava. S'han produït deu ofegats i la resta de persones han perdut la vida per altres circumstàncies: tres en accidents marítims i dos submarinistes. El primer d'ells va morir el 18 d'agost a Tossa de Mar mentre fondejava.

El proper 15 de setembre es dona per tancada la temporada d'estiu i ja s'han superat les morts que es van produir l'any passat, quan en van ser 14.