El Governde la Generalitat ha nomenat Marta Felip Torres directora de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC). El seu nomenament permetrà reforçar l'estratègia de l'EAPC per l'aprenentatge digital amb especial atenció a les necessitats formatives de l'Administració local i en l'àmbit del teletreball. L'exalcaldessa de Figueres va ocupar la Secretaria General d'Empresa i Coneixement fins la setmana passada, quan va ser cessada poc després del relleu de la consellera Àngels Chacón.

"Fa vint anys, entrava a aquesta escola a fer el curs de secretaris-interventors i, vint anys més tard, em fa molta il·lusió poder dirigir-la i servir als nous reptes que té l'Administració en el present i futur", ha afirmat a emporda.info.

Marta Felip coneix bé l'Administració local. Va iniciar la seva carrera professional al Cos de funcionaris d'Administració local amb habilitació de caràcter nacional, exercint com a secretària municipal en diversos ajuntaments catalans. També ha estat professora associada del Departament de Dret públic de la Universitat de Girona (2006-2010) i presidenta del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Girona (2007-2011).

És llicenciada en Ciències Polítiques i de l'Administració, Postgrau en Gestió Urbanística i en Gestió Local per la UAB i Executive Master in Public Administration per ESADE.

En l'última etapa ha estat secretària general del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya (2018-2020) i alcaldessa de Figueres (2013-2018).