L'exalcaldessa de Figueres, Marta Felip, serà la nova directora de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC). Fins fa unes setmanes, Felip era la número dos a la conselleria d'Empresa i Coneixement amb la consellera Àngels Chacón, on exercia de Secretària General des del 2018 i fins al cessament el 3 de setembre de Chacón.

Ara, Felip encapçalarà l'EAPC, que està adscrita al Departament de Polítiques Digitals i Administració que capitaneja Jordi Puigneró. Felip és llicenciada en Polítiques i Administració, té un Postgrau en Gestió Urbanística i en Gestió Local per la UAB i un màster d'administració pública per ESADE.

Amb el cessament de Felip de la secretaria general, l'exalcaldessa ha assegurat en declaracions a Diari de Girona que preveia tornar a ocupar la seva plaça de secretària municipal, d'on en té l'excedència.

Aquest nomenament reforça l'aposta de l'EAPC per l'aprenentatge digital, amb especial atenció a les necessitats formatives de l'Administració local i en l'àmbit del teletreball.

«És un gran repte personal però també professional», diu Marta Felip, qui recorda que l'EAPC és una institució històrica creada el 1912 i que ha format els funcionaris de Catalunya.

L'exalcaldessa de Figueres va iniciar la seva carrera professional al cos de funcionaris d'Administració local amb habilitació de caràcter nacional, exercint com a secretària municipal en diversos ajuntaments. També ha estat professora associada del Departament de Dret públic de la Universitat de Girona (2006-2010) i presidenta del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers de Girona (2007-2011).

Plaça vacant

Fins ara, la direcció de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya l'exercia, de manera interina, el Secretari General de Polítiques Digitals, Xavier Gatius. L'últim director de l'EAPC havia estat Agustí Colomines, destituït en aplicar-se el 155.