L'equip de Govern de Figueres reclama una major inversió al Departament d'Interior per frenar la delinqüència a la ciutat. El regidor de Seguretat, Pere Casellas, creu que la conselleria hauria d'augmentar els efectius dels Mossos d'Esquadra a la comissaria de Figueres, una petició que ja havien fet els seus predecessors i que de moment no s'ha produït. Així ho va dir ahir Casellas després que aquest cap de setmana una comunitat de veïns del carrer de la Jonquera denunciés diversos robatoris en trasters del pàrquing i un intent d'agressió sexual.

«Els Mossos d'Esquadra de Figueres treballen tant com poden, però el Departament els hauria de dotar de més efectius i faig una crida a qui convingui», deia l'edil. Casellas va recordar que les dades delinqüencials «són bones» a Figueres en relació amb la resta de ciutats de la demarcació i assegura que el carrer de la Jonquera no té una casuística concreta.

En aquest punt s'ha reforçat la presència policial arran d'un intent d'agressió que es va produir fa unes setmanes i diu que el patrullatge s'hi mantindrà de forma habitual durant un mes més. En les dues últimes setmanes s'han fet dues detencions. El regidor recorda que també es manté un reforç policial a la plaça de l'Estació i a la plaça Triangular, dos punts on l'àrea de seguretat també hi té «una atenció especial».

«La policia ha de garantir la seguretat al carrer i també a l'interior, però el que no pot fer és patrullar tots els trasters de la ciutat», concreta el regidor.

Casellas assegura que el pressupost del 2020 contempla un augment del 18% d'inversió en l'àrea de seguretat i que espera tancar el mandat havent arribat als 90 agents de la Guàrdia Urbana. «Quan vaig arribar hi havia 64 agents, ara n'hi ha 71 després de les últimes incorporacions», una quantia que admet que és «insuficient».

Precisament des de l'oposició, el grup de Junts ha reclamat una major implicació de «totes les administracions» per resoldre la delinqüència, i des de Cs volen un pla que reforci el patrullatge en zones sensibles com el carrer Jonquera o la plaça de l'Estació.

Aldarulls al carrer Jonquera

Aquest diumenge, la comunitat de veïns del carrer de la Jonquera 41-67 va denunciar els diversos incidents que es produeixen en aquest punt, amb constants robatoris i aldarulls a la zona. La presidenta de la comunitat de veïns lamenta que tot i haver denunciat reiteradament la situació a les autoritats, aquestes «han fet el joc de passar-se la patata calenta» els uns als altres. Diuen que tot i que els asseguren que rebran més policial, «mai arriba».Per això la comunitat, amb 48 veïns, té la intenció d'organitzar-se per reclamar «més seguretat».

L'Ajuntament ja ha tractat la situació amb els afectats, segons fonts municipals, i hi ha prevista una propera trobada per seguir la problemàtica.