L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha acabat els treballs de retirada de les acumulacions de vegetació al riu Fluvià dins el Parc natural dels Aiguamolls de l'Empordà després del temporal Gloria, el passat mes de gener.

S'ha aprofitat l'actuació, que ha tingut una durada d'un mes i mig, per a retirar els residus urbans que el riu va arrossegar després del temporal.

Les directrius d'actuació s'han consensuat amb la direcció del Parc i s'han portat a terme quan ha acabat l'època de nidificació de la majoria d'ocells.

Els treballs s'han portat a terme amb una màquina giratòria, una processadora de troncs i un tractor amb cabrestant per poder-los estirar.

Els operaris s'han encarregat dels treballs més precisos amb motoserra i de recollir la brossa.

Les tasques han consistit només a retirar el material vegetal arrencat i tombat i que s'ha acumulat formant grans piles.

Segons ha informat Medi Ambient, s'han deixat uns quants troncs puntuals tombats dins l'aigua i dins la llera perquè serveixin de refugi i de font d'alimentació per la fauna, tant terrestre com aquàtica.

Els troncs, a banda de constituir una aportació d'humus al sòl, pels insectes, bacteris i fongs que els descomponen, permet l'alimentació de petits mamífers, amfibis, rèptils, ocells i peixos.

També s'han deixat les soques d'aquests arbres en punts on puguin ser arrossegades de nou.