L'Ajuntament de Cadaqués ha retirat del fons marí les restes d'àncores i cadenes per evitar malmetre la posidònia. D'altra banda, en el marc d'un projecte que es porta a terme arreu de Catalunya, es retiraran deixalles del cap de Creus i la platja del Cau del Llop de Llançà. La campanya comença dissabte i fins al 4 d'octubre.

L'Ajuntament ha contractat una empresa local per portar a terme les feines de retirada. Aquests elements estaven en desús al fons marí i sobre la praderia de posidònia.

Les tasques s'han portat a terme en el marc d'una subvenció que ha atorgat la Diputació de Girona per al desenvolulpament d'actuacions de conservació del patrimoni natural.

Cadaqués està situat dins el Parc Natural de Cap de Creus i disposa d'un ric fons marí on la posidònia és un dels elements importants a preservar.

Aquest punt de la costa també serà objecte de la neteja a platges i mar per part del projecte Libera. A la campanya hi participen persones voluntàries que es mobilitzen des del 26 de setembre fins al 4 d'octubre en un total de 115 punts costaners i fons marins. A les comarques gironines es faran recollides de brossa a la platja del Cau del Llop de Llançà i a la zona del cap de Creus.