Telefónica ha posat en funcionament un nou desplegament de fibra òptica a Portbou al setembre i amb el desplegament es dota 1.361 llars i comerços de connexió a internet via fibra òptica. Els treballs realitzats per la companyia permeten disposar d'aquesta connexió avançada a pràcticament tot el municipi.

Amb aquest nou desplegament, un 86% de la ciutadania i les empreses de Portbou ja tenen accés a una connexió més ràpida. La posada en marxa d'aquest servei permetrà a Portbou posicionar-se tecnològicament en una situació avançada per fer front al nou entorn digital postcovid, defensen des de la companyia.

La fibra òptica és una tecnologia que exigeix una important inversió, «però tenim el convenciment que és la millor aposta que podem fer, ja que en aquest moment la digitalització ha passat de ser una opció a convertir-se en una obligació», explica Bruno, Vilarasau, director d'Administracions Públiques i Serveis Digitals de Telefónica a Catalunya.

Precisament, el passat 18 de setembre, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va presentar el desplegament a la comarca, que amb una inversió de 340.000 euros, possibilita l'accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a gairebé 32.000 habitants, el 22,6% de la població total de l'Alt Empordà. La previsió és que aquest any el 65% de la comarca disposi de fibra òptica.