La Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Figueres ha acordat les distincions de Ciutat que seran ratificades en el proper ple municipal ordinari previst per al dilluns, 5 d'octubre. La parròquia de Sant Pere, el Consell Esportiu i Albert Tomàs, a títol pòstum, rebran els reconeixements en l'acte de lliurament que es farà el 18 d'octubre.

La parròquia de Sant Pere de Figueres rebrà la Medalla d'Or de la Ciutat, en la celebració del seu mil·lenari, «com a reconeixement als excepcionals serveis que ha prestat a la ciutat en els àmbits social, cultural, educatiu, sanitari i religiós».

La Comissió del Nomenclàtor també ha acordat concedir a títol pòstum la Fulla Figuera de Plata 2020 a Albert Tomàs Bassols (1935, Vilabertran-2020,Llançà). El guardó és en reconeixement a la seva trajectòria i pel compromís amb la ciutat de Figueres, «tant en àmbit comercial i empresarial com en defensa de la llengua, la cultura i el patrimoni empordanès».

Finalment, el darrer a rebre el reconeixement de l'Ajuntament de Figueres serà el Consell Esportiu de l'Alt Empordà, que recollirà la Medalla al Mèrit Esportiu, en la categoria de plata.

L'entrega es farà en reconeixement «als més de trenta anys de foment de l'activitat esportiva en edat escolar» a Figueres.