L'Ajuntament de Figueres actualitzarà l'ordenança de civisme i convivència ciutadana amb l'objectiu que sigui més efectiva i àgil a l'hora d'aplicar sancions, tal com ja va avançar Diari de Girona. S'ampliarà el ventall d'infraccions, com ara la pràctica d'acrobàcies i jocs amb monopatí, restriccions en la venda i consum d'alcohol i la reproducció de música al carrer.

Concretament es limitarà els jocs d'habilitat amb monopatí, patí o similars fora de les àrees destinades. També es regularrà el consum de begudes alcohòliques entre les 23:00 hores i les 8 del matí i es limita només a permetre la venda i consum als establiments oberts al públic que siguin establiments de restauració i/o activitats recreatives i als seus espais annexos sempre que el consum sigui a l'interior dels locals autoritzats.

A més, es restrigirà la reproducció de música al carrer, que quedarà prohibida si no es té l'autorització municipal pertinent, ja sigui amb instruments de música, amb mitjans electromecànics a la via pública, independentment si es fa de manera estable o ambulant.

La nova proposta s'ha passat als grups de l'oposició per tal que hi puguin fer aportacions abans d'aprovar-la.

El vicealcalde i regidor de Seguretat, Pere Casellas, explica que l'objectiu principal d'aquesta ordenança és "l'establiment d'un clima de civisme, de convivència social i de respecte mutu que fomenti les relacions solidàries, tolerants i respectuoses entre ciutadans i ciutadanes i que estableixi mecanismes per corregir i sancionar les actituds incíviques, negligents i irresponsables que deterioren la qualitat de vida a la ciutat".