La Guàrdia Civil ha detingut a la Jonquera sis persones en les últimes dues setmanes relacionades amb el tràfic de drogues i el contraban de tabac. Els agents han requisat en diversos controls fronterers un total de 61 quilos de marihuana i 1.820 paquets de tabac de contraban. Les actuacions van ser dutes a terme en el marc dels dispositius de prevenció del tràfic internacional d'estupefaents i repressió del contraban que realitza regularment la Guàrdia Civil.

La primera actuació es va produir el passat 18 de setembre sobre les 13.30 hores, quan els agents van aturar un autobús de línia regular Barcelona-Lió (França). En inspeccionar el maleter d'equipatges van sospitar d'una maleta que desprenia una forta olor. Al seu interior hi van trobar 20,2 quilos de marihuana. Els agents van detenir-ne el propietari, un home serbi de 43 anys.

Cinc dies després, el 20 de setembre, van arrestar un ciutadà de Gàmbia també per un suposat delicte contra la salut públic. L'arrestat viatjava en un autobús de línia regular Barcelona-Milà (Itàlia) amb 4 quilos de marihuana amagats en una maleta de la seva propietat.

Dos dies més tard, sobre les quatre de la matinada, els guàrdies civils van detenir dues persones més de nacionalitat italiana. Conduïen un vehicle que circulava direcció França i els agents van inspeccionar el cotxe i van descobrir en un cofre al sostre 20,5 quilos de marihuana.

L'última actuació en matèria de salut pública es va produir el 27 de setembre, sobre les vuit del vespre. En aquest cas, els agents van detenir un belga perquè a l'interior del vehicle hi van trobar amagats en diferents llocs (interior de les portes, al maleter i al dipòsit de gasolina) fins a 16,5 quilos de marihuana.

Tabac de contraban

D'altra banda, la matinada del 28 de setembre els agents van aturar un autocar direcció Marsella. En inspeccionar el maleter, van sospitar de dues maletes, que en obrir-les van trobar-hi 1.310 paquets de tabac ros de la marca LM, sense els corresponents precintes i valorat en 5.800 euros.

Ahir a la nit, a més, van interpcetar 510 paquets de tabac més de contraban de la marca Phillip Morris, en aquest cas en un autocar que circulava en direcció París i valorat en 2.400 euros.