06 de octubre de 2020
06.10.2020
Diari de Girona

Figueres engega un pla per a la reobertura de locals buits

L'Ajuntament impulsa l'elaboració d'una diganosi que inclourà un pla d'acció perquè es puguin tornar a obrir Les accions que s'hagin d'engegar es portaran a terme l'any vinent

06.10.2020 | 00:25
Alguns dels locals buits en aquest moment al centre de la ciutat.

Figueres buscarà els mecanismes per reobrir el màxim de locals comercials buits a la ciutat, una situació que ha empitjorat després del covid. L'Ajuntament promourà l'elaboració d'una diagnosi per engar l'any vinent accions destinades a ajudar a la reobertura dels locals buits.

La diagnosi s'espera portar-la a terme durant l'últim trimestre del 2020 i les accions per a la reobertura durant l'any vinent.

El projecte es promou des de la regidoria de Comerç. És una de les mesures que forma part del Pla de Reactivació Econòmica Municipal de Figueres postcovid-19, el qual està integrat per accions orientades a donar suport als més afectats per la situació econòmica i social.


Reactivar el consum

També es pretén donar seguretat a les empreses i clients; reactivar el consum i establir noves estructures per facilitar el canvi ecnòmic. Es pretenen també impulsar noves formacions per augmentar la competitivitat d'empreses i treballadors, a diversificar el model econòmic actual i a reforçar els sectors més forts.


Subvenció de set mil euros

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), en el marc del Programa de suport als municipis en l'àmbit del Comerç i l'Artesania, ha atorgat una subvenció de set mil euros a l'Ajuntament de Figueres per tal que faci la diagnosi comercial que inclogui l'estratègia per a la recuperació de locals comercials buits.

Al centre de Figueres és habitual el tancament constant de locals que reobren poc després.

Des del covid-19, però la situació ha canviat, s'ha agreujat i molts locals van tancar i continuen buits.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook