Figueres buscarà els mecanismes per reobrir el màxim de locals comercials buits a la ciutat, una situació que ha empitjorat després del covid. L'Ajuntament promourà l'elaboració d'una diagnosi per engar l'any vinent accions destinades a ajudar a la reobertura dels locals buits.

La diagnosi s'espera portar-la a terme durant l'últim trimestre del 2020 i les accions per a la reobertura durant l'any vinent.

El projecte es promou des de la regidoria de Comerç. És una de les mesures que forma part del Pla de Reactivació Econòmica Municipal de Figueres postcovid-19, el qual està integrat per accions orientades a donar suport als més afectats per la situació econòmica i social.

Reactivar el consum

També es pretén donar seguretat a les empreses i clients; reactivar el consum i establir noves estructures per facilitar el canvi ecnòmic. Es pretenen també impulsar noves formacions per augmentar la competitivitat d'empreses i treballadors, a diversificar el model econòmic actual i a reforçar els sectors més forts.

Subvenció de set mil euros

El Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM), en el marc del Programa de suport als municipis en l'àmbit del Comerç i l'Artesania, ha atorgat una subvenció de set mil euros a l'Ajuntament de Figueres per tal que faci la diagnosi comercial que inclogui l'estratègia per a la recuperació de locals comercials buits.

Al centre de Figueres és habitual el tancament constant de locals que reobren poc després.

Des del covid-19, però la situació ha canviat, s'ha agreujat i molts locals van tancar i continuen buits.