El ple de l'Ajuntament de Llançà ha aprovat en la sessió plenària celebrada aquest dilluns al vespre, segons ha informat el setmanari Empordà, una modificació de les ordenances fiscals en què es preveu un augment del 30% de la taxa de recollida d'escombraries i un notable descens de l'Impost sobre l'increment del valor del terreny (les plusvàlues) per l'exercici 2020. Ho ha fet amb els sis vots favorables del govern (PSC i JuntsxCat) i els cinc en contra d'ERC i APL.

Des de l'oposició s'ha retret que es realitzi aquesta augment injustificat, just uns mesos abans de treure a licitació el nou contracte del servei de recollida del qual el mateix govern no n'ha sabut donar dades del cost previst. S'ha evidenciat, però, durant la sessió plenària, que part d'aquest augment servirà per costejar el cost del servei de recollida de selectiva que l'any vinent augmentarà en 90.000 ?.

Cusí també va fer èmfasis en l'informe de la interventora municipal, que adverteix del gran dèficit que arrossega la institució i que no es pot assumir l'obertura al públic de més infraestructures i nous serveis com a despesa, degut que els ingressos actuals ho fan insostenible.Per altra banda, a pregunta dels republicans, l'alcalde va confirmar el pagament dels 250.000 ? d'indemnització per la casa enderrocada per sentència del TSJC. Si no se'n fan càrrec les asseguradores es prendran accions contra els tècnics.