07 de octubre de 2020
07.10.2020
Diari de Girona

Figueres retirarà les tanques perimetrals de la presó vella per «obrir» el barri

L'Ajuntament treballa amb la Generalitat en el projecte per reconvertir l'equipament en un punt de serveis

07.10.2020 | 00:16
L'antiga presó de Figueres, en una imatge d'arxiu.

L'equip de govern de Figueres vol dinamitzar el barri de la Presó i el seu entorn. Per fer-ho i com a primer pas, l'alcaldessa, Agnès Lladó, va explicar en el ple de dilluns que es plantegen retirar el primer perímetre de tanques que envolten el recinte i també el mur que dona a la plaça d'Ordis. L'objectiu és «obrir» tant aquest barri com el de la Creu de la Mà.

Els veïns de la zona fa anys que reivindiquen poder fer ús de la part exterior de l'antiga presó. De fet, a hores d'ara només poden utilitzar una petita part de les oficines per fer-hi activitats a través de l'associació veïnal. Al ple d'aquest dilluns, la regidora de Cs Elisabet Guillen va preguntar sobre aquesta qüestió.

Lladó va recordar que la previsió es reconvertir l'espai en un pool de serveis de la Generalitat i l'Ajuntament amb l'objectiu d'unificar-los en un únic punt. L'alcaldessa va explicar representats dels diferents departaments ja han visitat les instal·lacions i que esperen continuar avançant en la seva consecució. L'objectiu és que l'equipament, en desús, esdevingui una «finestreta única», una mena «de Santa Caterina» on el ciutadà pugui fer tots els seus tràmits, que ara ha de realitzar en diversos espais repartits per la ciutat.

Sense presos des del 2014

L'antic centre penitenciari va traslladar els presos al Puig de les Basses el mes de juny de 2014. Des d'aleshores, l'equipament s'utilitza com a seu de l'associació de veïns del barri, on celebren diversos actes. Durant molts anys es va plantejar l'opció de reconvertir-la en l'escola Carme Guasch, en barracons, però finalment es va abandonar aquesta idea i l'escola s'ubicarà en els terrenys actuals.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook