L’Associació d’Empresaris Roses-Cap de Creus ha creat el segell "Gastronomia d'Origen" per tal de potenciar la gastronomia i el producte local com a pol d'atraccció turística. S'espera que estigui plenament actiu a partir del 2021. Tindrà dues categories, una de productes del mar, i una segona, de cuina de mercat.

En una primera fase el segell “Gastronomia d’origen” s’implantarà a Roses però la idea és fer-ho extensiu al conjunt dels municipis de la comarca i que s’hi sumin el màxim d’establiments possibles.

El segell garanateix que els establiments que el tinguin facin servir productes locals i de proximitat.

L'Associació que l'impulsa representa més de dos-cents empresaris del municipi. Amb la iniciativa pretén posar en valor l'excel·lència dels productes de l'Empordà i potenciar Roses i la comarca com una gran destinació gastronòmica i perquè continuï essent capdavantera.

El projecte, que està cofinançat pel Grup d'Acció Local Pesquer (GALP), es presentarà als agents claus del territori per poder incorporar aportacions.

Dues categories

El segell tindrà dues categories: una, de cuina especialitzada en productes del mar; i l’altre, de cuina de mercat. A més, s’ha previst una acreditació Premium per als establiments que assoleixin un nivell d’excel·lència més elevat.

La creació d’aquest segell és una de les primeres accions que ha impulsat la taula de Gastronomia que l’Associació d’Empresaris Roses -Cap de Creus va crear arran de les “Les Xerrades per a la revolució turística” celebrades durant l’any passat, unes jornades de debat que es van dur a terme amb l’objectiu de posar sobre la taula el model turístic que es vol per als propers anys a Roses.