La Fiscalia demana ara penes d'entre 1 i 16 anys de presó per al clan familiar acusat de captar dones vulnerables a Bulgària i obligar-les a exercir la prostitució a l'Alt Empordà. Al final del judici, el fiscal públic va retirar ahir l'acusació per a dos dels set acusats i s'ha focalitzat, sobretot, en els patriarques i el seu fill, per a qui demana les penes més altes (de 12 i 16 anys). Per als dos últims acusats -una altra filla i el seu marit- sol·licita 3 i 1 anys de presó, perquè els estima un eximent de drogoaddicció i un atenuant de confessió. El fiscal sosté que la família formava un grup criminal que apallissava les víctimes per «domesticar-les» i les obligava a fer llargues jornades (bé fos a prostíbuls o a la carretera C-260).

Després de dos dies, el judici contra el clan familiar va quedar ahir vist per a sentència. El judici es va fer sense públic, perquè el número d'acusats -alguns, escortats pels Mossos perquè són a presó- i les mesures de seguretat per la covid-19 van fer que la sala quedés petita. Segons l'advocat de la defensa d'aquests dos processats, Joaquim Bech de Careda, durant el judici es van desvincular de la suposada xarxa de proxenetes i no hi ha proves que els incriminin en cap acció criminal.

I dels cinc acusats restants, el fiscal es va focalitzar sobretot en tres d'ells. En concret, el patriarca del clan, la matriarca, i el seu fill. L'acusació pública sosté que el matrimoni s'encarregava de captar les víctimes a Bulgària, portar-les a l'Alt Empordà amb la falsa promesa que es casarien i, un cop aquí, obligar-les a prostituir-se. El fill actuava com a esquer -ell era el suposat nuvi- però un cop les noies arribaven, s'encarregava de controlar-les de prop. El fiscal sosté que els processats clavaven «fortes pallisses» a les noies amb l'objectiu de «domar-les» i que les obligaven a fer «llargues jornades» tant als marges de la C-260 com als prostíbuls de la comarca. I que, entre d'altres, els exigien que cada dia, com a mínim, guanyessin 500 euros venent el seu cos.