09 de octubre de 2020
09.10.2020
Diari de Girona

Vilafant convida els veïns a recollir les deixalles que trobin

La campanya contempla que si es localitza un abocament important es contacti amb l'Ajuntament

09.10.2020 | 00:10
Vilafant convida els veïns a recollir les deixalles que trobin

L'Ajuntament de Vilafant va posar en marxa aquest estiu una campanya de voluntariat ambiental per implicar la ciutadania en la conservació de l'entorn natural. La iniciativa du per lema «Suma't a tenir un Vilafant + net» i consisteix a incentivar que els veïns aprofitin els moments de passeig per recollir aquelles deixalles que es puguin trobar a l'espai públic, i poder-les llençar al contenidor més proper.

El voluntariat que vulgui sumar-se a la campanya s'ha de dirigir a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament (OMAC), on podran registrar-se com a voluntaris ambientals i se'ls facilitarà una armilla identificativa i una bossa de la campanya. En cas que el voluntari/ària ambiental es trobi amb un gran abocament o un residu perillós, s'estableix que haurà d'avisar a l'Ajuntament, que procedirà a la seva retirada segura.

L'Ajuntament ha detectat la presència de deixalles, l'origen dels quals és de difícil previsió: de vegades són producte de la tramuntana, i d'altres fruït d'actituds incíviques.

La campanya 'Suma't a tenir un Vilafant + net' busca implicar la ciutadania per posar límit a aquesta problemàtica. La iniciativa se suma a les tasques regulars de neteja i manteniment que realitza l'Ajuntament de Vilafant, i a l'aplicatiu «Línia verda», amb el qual els veïns i veïnes poden comunicar-se telemàticament amb l'Ajuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook