El laboratori clínic de la Fundació Salut Empordà (FSE) disposa des del maig passat de la tecnologia necessària per analitzar PCR i detectar positius de covid-19. Des de llavors ha processat més de 5.000 PCR.

Actualment, l'àrea de Biologia Molecular, des del punt de vista tecnològic, té capacitat per a analitzar 500 PCR diàries.

L'aposta per aquesta tecnologia ha permès tenir resultats amb menys temps perquè ja no s'han de traslladar les mostres a un altre centre.

Amb l'inici de la pandèmia, s'enviaven al Parc Martí i Julià (Laboratori Clínic territorial ICS - Girona) per a què fossin processades.

La incorporació d'aquesta maquinària al centre ha costat uns 35.000 euros i s'ha reforçat el servei amb la contractació de dos tècnics.

Des de la Fundació Salut Empordà remarquen que la PCR és la tècnica més fiable.

Es tracta d'una tècnica complexa que inclou diferents procediments: inactivació de la mostra, extracció de l'àcid nucleic i la seva posterior amplificació i detecció.

Disposar d'aquesta tecnologia ha permès a la Fundació "anticipar-se a l'inici del curs escolar i a un possible augment de casos de la COVID-19", segons destaquen en un comunicat.