L'Ajuntament de Figueres ha signat un conveni amb la Fundació Privada per a la Promoció dels Oficis per a la implementació del cicle formatiu de grau mitjà de manteniment electromecànic a l'institut Narcís Montoriol de Figueres. És la cinquena edició del grau que compta amb una vintena d'alumnes. El marc de la col·laboració serveix per al sosteniment de l'aula taller situada a la nau industrial al passeig de Vilatenim de Figueres.

L'objectiu d'aquest conveni és l'aposta per la formació professional dual entre els centres de formació professional i empreses en el procés formatiu amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats del mercat laboral de Figueres i de la comarca. Aquest és un cicle formatiu impulsat des del sector empresarial.

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha destacat que és «una aposta per formacions que responguin a les necessitats de les empreses de la nostra ciutat i comarca, el sector industrial i el sector logístic».

El regidor de Promoció Econòmica, Jesús Quiroga, creu que «perquè la formació professional sigui un èxit, ha de ser impulsada des del sector empresarial» que coneix les necessitats del sector.