Dos vins de l'Empordà han estat guardonats com a Millor Vi Català del 2020 i Millor Vi Dolç als Premis Vinari. El Finca Butarós 2014 del celler Mas Llunes de Garriguella s'ha endut el Gran Vinari d'Or al Millor Vi Català 2020. El Somnis de Gerisena, del celler Gerisena, per la seva banda, ha guanyat el Vinari d'Or al Millor Vi Dolç, Ranci o Postres. Nou vins més de la DO han rebut algun guardó en un acte celebrat divendres a Vilafranca del Penedès.

El vi negre del celler Mas Llunes està elaborat amb carinyena (60%) i garnatxa (40%), les varietats tradicionals de l'Empordà. El raïm prové d'unes vinyes centenàries plantades a finals del segle XIX en uns terrenys pissarrossos. És la segona vegada que el celler s'endú el prestigiós guardó. L'arbre que decora l'etiqueta és un server centenari que es troba al mig de la finca i que al llarg dels anys ha crescut inclinat pels efectes de la tramuntana.

És la segona vegada que aquest celler empordanès s'endú el guardó. Va guanyar també la màxima categoria el 2013 amb el vi dolç Garnatxa d'Empordà Solera Mas Llunes 2002. Pel que fa al vi dolç, es tracta del Somnis de Gerisena, del celler Gerisena, també de Garriguella. Des de la Denominació d'Origen Empordà posen de manifest que els vins dolços de l'Empordà no tenen rival. En set de les vuit edicions dels premis s'han endut el guardó.

Nou referències més de la DO Empordà s'han endut algun dels premis. Han estat guardonades amb Vinaris de Plata i de Bronze a les categories negres joves, negres de criança, blancs i rosats amb vins dels cellers Arché Pagès, Espelt Viticultors, Perelada i Vinyes dels Aspres. Un total de 850 referències de les 12 Denominacions d'Origen de Catalunya han participat en la 8a edició del concurs de vins catalans.