Sis mil espelmes han il·luminat els darrers dos dies l'església de Sant Pere de Figueres en un muntatge que ha servit per commemorar els mil anys de la parròquia que es complien justament ahir. Durant l'any s'han anat portant a terme altres activitats diverses per celebrar l'efemèride del temple.

El muntatge i acte d'encesa de les espelmes que omplen tot l'espai interior ha anat a càrrec i coordinat per Bruno Pérez, el castelloní que fa uns anys va estrenar aquest tipus de muntatges que l'han portat a repetir-los en diversos espais.

Des de les cinc de la tarda i fins a les onze del vespre van ser moltes les persones, figuerencs i visitants, que es van apropar al temple. L'horari es va decidir ampliar després que el dilluns, el primer dia, hi hagués un gran èxit de visitants. L'entrada va ser gratuïta.

A l'interior de l'església es pot anar fent un recorregut per tots els racons del temple, on es poden veure diferents imatges. Els Jocs Special Olympics, símbols religiosos, lletres o les formigues dalinianes en són només alguns.

L'espectacularitat del muntatge converteix el temple en una obra artística que va sorprendre molts dels visitants. Els voluntaris van guiar els visitants, que per ordre i complint amb les normes de seguretat pel covid-19 van poder anar passejant per l'interior.

Mil anys d'història

El 13 d'octubre de l'any 1020 la parròquia de Sant Pere de Figueres apareix, per primer cop, documentada al testament del comte de Besalú. Coincidint amb la celebració del seu Mil·lenari, s'ha organitzat aquesta encesa de 6.000 espelmes a l'interior del temple figuerenc.

Bruno Pérez ostenta el rècord Guinness de l'encesa d'espelmes més gran del món. La iniciativa va néixer l'agost de 2012, quan dues mil espelmes van il·luminar la Basílica de Castelló. A partir de llavors es va repetir encenent estelades d'espelmes de colors.

El castelloní va anar perfeccionant i millorant la tècnica i les espelmes i convertint en un negoci la il·luminació d'espais o per celebrar esdeveniments diversos.

El setembre de 2017, fins a 81.000 espelmes van formar una estelada gegant al camp de futbol de Llívia. Es va convertir en el nombre més gran d'espelmes enceses al mateix temps i va aconseguir batre un rècord Guinness.