Un operatiu dels Mossos d'Esquadra, juntament amb efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius de la Regió Policial Girona, va acabar amb 5 detinguts i fins a 1.072 plantes de marihuana decomissades.

L'operatiu es va dur a terme des del 30 de setembre fins al 15 d'octubre al barri de Sant Joan i del Culubret de Figueres, i s'emmarca dins dels dispositius de treball amb els tècnics de Fecsa-Endesa, que es realitzen per detectar possibles fraus d'electricitat, plantacions de marihuana en interiors i altres il·lícits.

El passat 8 d'octubre, els Mossos van entrar a 4 domicilis del barri de Sant Joan, i en tres d'ells van trobar cultius de marihuana, en total 742 plantes. Es van detenir 4 persones, 2 el mateix dia de l'operació i les altres el passat 14 d'octubre, després de ser localitzats a Figueres. Els detinguts tenen entre 28 i 47 anys i estan investigats per un delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric.

Gràcies a aquest operatiu, els investigadors van poder localitzar una altra plantació de marihuana a Vilafant, on es van trobar 330 plantes. Es va detenir un altre home, de 54 anys, com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric.

Els detinguts van passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.