Convoquen el Premi de Recerca de Batxillerat Amics del Castell de Sant Ferran, que permetrà aprofundir sobre algun aspecte de la fortificació i apropar els joves.

El president dels Amics del Castell de Sant Ferran, César Barrenechea, va explicar que des de l'entitat es vetlla per donar a conèixer la fortalesa i que tenen intenció d'atreure els joves. Els premis s'han creat per tal de vincular-los amb el castell.

El vicepresident i responsable de cultura, Fede Luque, va explicar que l'objectiu d'aquest tipus de treball de recerca no és exclusivament estudiar els fets històrics, militars o no, que van ocórrer al castell sinó també estudiar qualsevol altre punt de vista o de coneixement com ara social, antropològic, cultural, turístic, arquitectònic o tecnològic, que permetrà donar un impuls més a la promoció del nostre patrimoni.

Es donaran tres premis, un de 300 euros i dos de 150 euros i seran complementats amb packs de visites a la «catedral de l'aigua» del castell i amb obsequis de record.