L'Ajuntament de Figueres i el sector de la restauració han acordat impulsar una campanya conjunta per tal de conscienciar la ciutadania que és responsabilitat de tothom que els bars i restaurants puguin tornar a obrir i apel·lar a la respònsabilitat individual. L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i la regidora de Promoció Econòmica, Ester Marcos, es van reunir ahir telemàticament amb l'Associació d'Hostaleria i també amb el president de Comerç Figueres, per explicar les mesures que s'han impulsat en l'àmbit municipal de suport al sector de la restauració per pal·liar els efectes de les restriccions decretades per la Generalitat de Catalunya que ha obligat al sector a aturar l'activitat en aquesta segona onada de la pandèmia de la covid-19.

Durant la reunió, l'alcaldessa va explicar les mesures que s'han dut a terme des de l'Ajuntament de Figueres sobre el no cobrament de la tarifa d'escombraries mentre aquests negocis no puguin obrir, així com també la taxa d'ocupació de via pública, mesures que ja es van aplicar amb la primera onada.

Per la seva banda, l'associació també va proposar que de cara al 2021 hi hagi altres mesures d'ajudes directes per ajudar el sector.

L'alcaldessa de Figueres ha remarcat també l'aposta pel comerç i el turisme i per la promoció de la ciutat i defensa que l'actual govern municipal aposta per la promoció de la ciutat, el turisme i el comerç, «per fer de Figueres una ciutat amb més dinamisme econòmic.» «Hem invertit més de 400.000 euros en la promoció de la ciutat, la qual cosa no s'havia fet fins el moment», destaca Lladó.

L'alcaldessa també ha agraït l'esforç de tots aquests mesos a un sector que s'ha adaptat, que ha implementat mesures de seguretat per tal de fer-lo un sector segur davant la covid-19.