La patronal gironina FOEG considera que la congelació del desdoblament de l'N-II a l'Alt Empordà, exceptuant la variant de Figueres i l'enllaç fins a Orriols, és una «nova excusa» de l'Estat i un «episodi més» de la llarga llista d'ajornaments. En un comunicat, la FOEG afirma que ara «l'argument» és el final de la concessió de l'AP-7 (prevista per a l'agost de l'any que ve) i l'espera d'un estudi que concreti com es redistribuirà la mobilitat quan l'autopista estigui lliure de peatges. «La realitat és el maltractament que pateixen els gironins en la inversió d'aquesta infraestructura», asseguren.

En aquest sentit, la patronal defensa que l'N-II és una «artèria principal» de comunicació i una infraestructura «estratègica» amb una «altíssima densitat de circulació». «Més enllà del que passi amb l'autopista, és imprescindible que aquests desplaçaments es facin amb tota la seguretat», afegeixen.

L'opinió de la FOEG contrasta amb la de l'alcalde de Bàscara, Narcís Saurina (ERC), que s'ha mostrat satisfet perquè així s'evitarà «trinxar» més el territori, així com l'alcaldessa de Pontós, Bàrbara Van Hoestenbergh, que ha mostrat una opinió similar tot i que ha demanat, igual que en el cas de Garrigàs, que se'ls millorin els accessos.